Home » » Balkabağı ve Karpuz (Pumpkin and Melon)

Balkabağı ve Karpuz (Pumpkin and Melon)

 Balkabağı, mantarlar gibi toprak üstünde bulabileceğiniz bir bloktur. Daha çok dağlık bölgelerde ve ovalarda bulunur. Nadirde olsa karlı ve ormanlık bölgelerde de bulunabilir. Genelde grup halinde rastlanır.
Balkabakları arzu edilirse kask olarak kullanılabilir ama herhangi bir zırh artısı olmaz. Giyildiği zaman görüşünüzü kısıtlaması gibi bir eksisi olması yanında Enderman’lara direk olarak bakabilmenizi sağlamak gibi bir artısı vardır. Görüş kısıtlama olayı istenirse Texture Pack üzerinde oynama ile veya 3. kişi görüşüne geçerek (F5) engellenebilir.


Balkabaklarını altında bir blok olmadan bir yere yerleştiremezsiniz ama yerleştirdikten sonra altındaki bloğu kırarsanız sabit olarak kalmaya devam ederler. Piston tarafından itilir veya çekilirse kırılır.
Balkabakları Snow Golem (Kar Golemi) ve Iron Golem (Demir Golem) yapımında kullanılır. Crafting alanında tohumlarını çıkararak istediğiniz yere dikme şansınız olur. Balkabakları ayrıca Jack ‘o’ Lantern ve turta yapımında da kullanılabilir.



Jack ‘o’ Lantern 2010’da cadılar bayramı güncellemesi ile eklenen dekorasyon bloğudur. Aynı zamanda da ışık kaynağıdır. Balkabağı turtası (Pumpkin Pie) ise 4 açlık barı dolduran bir yiyecektir.Yapımı için balkabağı haricinde yumurta ve şeker gerekmektedir.
Karpuz ise yetiştirilme olarak balkabağına benzer şekildedir. Tohumu ekildikten sonra, bitkisi olgunlaşmayı tamamladığında, karpuz bitkinin bitişiğindeki 4 kareden birinde oluşur.
Balkabağının aksine karpuzlar haritada serbest bir şekilde bulunmazlar. Sadece zindanlardaki sandıklarda tohumlarına rastlanabilir. Ayrıca köylüler ile ticaret sırasında karpuz dilimi alarak da bundan tohum elde edebilirsiniz. Karpuzlar 4 bloktan daha yakında su varsa daha hızlı büyürler. 1.1 öncesinde karpuz bitkisinin karpuzu oluşturacağı toprağın işlenmiş olması gerekliydi ama artık toprak olduğu sürece işlenmemiş olsa da karpuz oluşabiliyor.


 Karpuz bloğu kırıldığında 3-7 arası karpuz dilimi düşürür. Bir karpuz dilimi ise sadece 1.2 açlık barı doldurur. Karpuz dilimlerinden 9 tanesi ile karpuz bloğu oluşturabilir veya Gold Nugget ile birleştirerek Glistering Melon üretebilirsiniz. Glistering Melon ile iyileştirme iksiri yapabilirsiniz.
Survival modu için en temel karpuz - balkabağı tarlaları genelde 9x9 şekilde olur ama yine siz elinizdeki kaynağa göre arzu ettiğiniz şekilde de yerleştirme yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta karpuz veya balkabağı bitkisinin meyvesini bitişiğindeki kareye oluşturacağıdır ve bu kare dirt (toprak) veya grass (çimen) olmak zorunda. Aksi takdirde ürün alamazsınız. Aşağıda göreceğiniz tarlalar oyun başı için önerilen tarla örnekleridir. Elbette ki redstone devreleri ile daha gelişmiş tarlalar yapabilmekte mümkündür.


 

0 yorum:

Yorum Gönder

En Çok Okunanlar