Home » » Patates ve Havuç (Potato and Carrot)

Patates ve Havuç (Potato and Carrot)


Patates ve havuç, 1.4 güncellemesi ile gelen yeni bitkilerimiz. Aynı buğdayda olduğu gibi hoe (çapa) ile işlediğiniz toprak üzerine dikiyorsunuz ve büyümesini bekliyorsunuz.
Patates çiğ yenilirse sadece 0.5 açlık barı doldururken fırında pişirilirse 3 açlık barı dolduruyor. Buğdayın aksine olgunlaşması sadece 4 evre alır. Tamamen olgunlaşmış patates bitkisi 1-4 arası patates düşürür ve buna ek olarak %2 olasılıkla (Poisonous Potato) zehirli patates düşürme ihtimali de vardır. Şimdilik çok nadir olarak zombie’lerden düşmesi dışında NPC köylerinde ve Jungle (Yağmur ormanları) biyomunda doğal olarak bulunabiliyor.


Havuç ise çiğ yenildiğinde 2 açlık barı doldurabiliyor. Yine patates ve buğdayda olduğu gibi işlenmiş toprağa ekilmesi gerekiyor. Tam olgunlaşmış bir havuç bitkisi 1-4 arası havuç düşürebiliyor. NPC köyleri dışında çok nadir olarak zombie’lerden düşebiliyor.


Havuç, patates ve buğdayın aksine yiyecekten çok iksir yapımı ve havuçlu sopa yapımında kullanılıyor. 8 adet golden nugget ile birleştirildiğinde altın havuç (Golden Carrot) elde edilebiliyor ve kendisi gece görüş iksiri yapımında kullanılıyor. Havuçlu sopa (Carrot on a Stick) uzun zamandır beklediğimiz birşey olan bindiğimiz domuzları yönetme imkanı sağlıyor.
Buğday, patates ve havuç hakkında genel bir fikir edindiğimize göre gelelim bunları nasıl dikmeli ve yetiştirmeli sorusuna…
Minecraft’ta önerilebilecek ilk tarla örneği aşağıdaki resimdeki gibi 17x25’lik standart modeldir. İyi yanı hem verimlidir hemde fazla maliyeti yoktur. Survival oynayan oyuncular için önerilebilecek tarla tiplerinin başında gelir. (Elbetteki ihtiyaca göre daha küçük bir tarla da tercih edebilirsiniz.)


0 yorum:

Yorum Gönder

En Çok Okunanlar