Home » » Buğday (Wheat)

Buğday (Wheat)


Tohumlarını tamamen büyümüş buğdayları biçerek veya çevrede bulabileceğiniz otları keserek elde edebilirsiniz. Bazı durumlarda zindanlardaki sandıklarda da bulunabilmesi mümkündür. 3 Buğday ile ekmek yapabilir, gerekli bileşenler elinizde varsa kek ve kurabiye de üretebilirsiniz.

 

 Buğday yetiştirmek için öncelikle toprağı işlemeniz gereklidir. Bunun için bir adet hoe (çapa) (yukarıdaki resim) ile toprağa sağ tıklayarak öncelikle toprağı tohum ekilebilecek hale getirin. Sonrasında ise elinize aldığınız tohumları sağ tıklama ile toprağa dikebilirsiniz. Tohumlarınızın hızlı büyümesini istiyorsanız ekilebilecek arazilerinizin suyun yakınında olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede tohumlarınız daha hızlı büyürler. Ayrıca ışık tohumlarınızın büyümesi için kesinlikle gereklidir ve en az 9 veya üstü seviyede olmalıdır. (Işık seviyesinin en üst değeri 15 - Güneş ışığı veya meşale ışığı - en düşük değeri sıfırdır. Aşağıdaki tablodan genel olarak blokların ışık seviyelerini görebilirsiniz.

 Bir buğdayın olgunlaşması 8 evre alır (Bkz: yukarıdaki resim) ve tamamen olgunlaşmış bir buğday 0-3 arası tohum (seed) düşürebilir. Buğday yetiştirmede dikkat edilmesi gereken durumlardan bir tanesi buğday üzerinde zıplarsanız buğdayın ezilmesine sebep olur ve yetişmesini engellersiniz. Aynı şey mob’lar içinde geçerlidir. Bu sebeple buğday tarlalarınızı mob’ların girebileceği bir alandaysa çit veya duvar ile çevirmelisiniz.
Ayırca buğday, ineklerin (Cow), mantar ineklerin (Mushroom) ve koyunların (Sheep) üremesini sağlar. Bu hayvanların üremesi sağlamak için elinizde buğday varken 2 adet aynı tür hayvana sağ tıklayarak onları “Aşk Modu” na sokabilirsiniz.
Buğdayları Nether’da da büyütmeyi deneyebilirsiniz su olmadığı için büyümeleri yavaş olacaktır. Arzu edilirse “Bone Meal” ile (kemikten elde ediliyor) direk olarak olgunlaşmalarını sağlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

En Çok Okunanlar