Home » » Minecraft Multiplayer Komutları

Minecraft Multiplayer Komutları

Multiplayer Komutları
Bu kısımda bahsedilecek komutlar operatör komutlarının aksine sadece multiplayerde çalışan komutlardır.
/ban
Serverinizdeki bir oyuncuyu banlamak için kullanabileceğiniz komuttur. Kullanımı “/ban [oyuncu_adı] [banlanma_sebebi]” şeklindedir. Banlanan oyuncu serverin white listesinde yer alsa dahi oyuna giremez.
/ban-ip
Belirli bir ip’den gelebilecek tüm bağlantıları engeller. Kullanımı “/ban-ip [ip_adresi] şeklindedir.
/banlist
Banlanan oyuncuları veya ip’leri görmek için kullanabileceğiniz komuttur. “/banlist” sadece oyuncuları gösterirken “/banlist ips” ise banlanan ip’leri gösterir.
/op
Server’deki bir oyuncuyu operatör yapmak için kullanılan komuttur. Kullanımı “/op [oyuncu_adı]” şeklindedir.
/deop
Serverinizdeki Operatör oyuncuların yetkilerini almak için kullanacağınız komuttur. Kullanımı “/deop [oyuncu_adı]” şeklindedir.
/pardon
Serverinizdeki banlanmış oyuncuların ismini kara listeden kaldırır. Bu sayede oyuncular tekrar oyuna girebilirler. Kullanımı “/pardon [oyuncu_adı]” şeklindedir.
/pardon-ip
pardon komutu ile aynı işleve sahiptir. Farkı ise oyuncu yerine ipleri kara listeden kaldırır. Kullanımı “/pardon-ip [ip_adresi]” şeklindedir.
/save
Server’daki kaydetme işlevini değiştirebilmenizi sağlar “/save-all” komutu girdiğiniz anda haritayı kaydetmenizi sağlarken “/save-on” ve “/save-off” serverinizin kaydetme opsiyonunu açıp kapatabilmenizi sağlar.
/stop
Serverinizi durdurur.
/whitelist
beyaz listeye oyuncu ekleyebilmenizi,çıkarabilmenizi, beyaz listeyi görebilmenizi ve beyaz liste opsiyonunu açıp kapatabilmenizi sağlar. “/whitelist on” komutu ile beyaz liste opsiyonunu açabilirsiniz. Bu sayede sadece beyaz listede olan oyuncular serverinize girebilir. “/whitelist off” komutu ile kapatabilirsiniz. İstediğiniz oyuncuyu beyaz listeye eklemek için “/whitelist add [oyuncu_adı]” , çıkarmak içinse “/whitelist remove [oyuncu_adı]” komutunu kullanmanız gerekmekte. Ayrıca beyaz listeye eklediğiniz oyuncuları görebilmek için “/whitelist list” komutunu kullanabilirsiniz. Oyun dışından “white-list.txt dosyası aracılığı ile beyaz listeye müdahalede bulunmuşsanız “/whitelist reload” komutu ile oyun içinde listenin tekrar yüklenmesini sağlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

En Çok Okunanlar